Gör en egen pall!

Allting vi har ute på balkongen är gamla grejer vi fått eller köpt begagnat, så när som på tyget och madrasserna vi har i soffan som är det enda vi köpt nytt.
 
När Matias vi inne på Jysk och köpte madrasserna hittade han en pall han tyckte va fin, men för dyr för oss. Jag tänkte att man kanske kunde göra en egen pall och började kika runt lite på nätet. Hittade en beskrivning på hur man på ett billigt och bra sätt kan gör en egen pall av grejer många har hemma:
 
- Pantflaskor (när ni tröttnat på pallen är det bara att panta den och få lite pengar).
- En tun träskiva.
- Skumgummimadrass, eller annat mjukt.
- Tyg.
 
 
 
Här kommer en beskrivning och nedanför kan ni se bilder på händelseförloppet.
 
1. Leta upp pantflaskor, dom måste vara lika höga och gärna i samma form. Jag lyckades hitta 1,5 liters colaflaskor. Betoende på hur stor pall man vill göra behövs det såklart olika många. Till min palla som har en diameter på 50 cm behövde jag 19 flaskor.
 
2. Börja med att ställa ut flaskorna som på bild 2. Tejpa det yttre lagret med silvertejp så flaskorna hålls på plats.
 
3. Gör ytterligare ett varv medflaskor och tejpa! Vill man ha en bredare pall är det bara att fortsätta med varven..
 
4. När vi kom upp med pallen i lägenheten och den stod på sin plats hällde jag vatten i några av flaskorna för att den skulle bli mer stabil. Och för ytterligare stabilitet tejpade jag lite till :)
 
 
5. Jag, men hjälp av min bror, sågade ut en skiva som var lite större än flaskorna. Plattan gör det skönare att sitta och flaskorna kommer inte skava på  skumgummit.
 
6. Sedan ska jag (Matias) ut skumgummimadrassen så den blev aningen större än plattan. Mamma sydde ett fodral av gammal, tunn bäddmadrass.
 
7. Slutligen sydde hon även ihop ett fodral av tyget jag valt ut och pallen var klar!
 
8. Färdigt resultat!
 
 
 
Nu när jag läser inser jag att jag inte gjort jättemycket själv utan mer lekt projektledare! Tack alla för hjälpen! :)